Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 1 kg
tłuszcz
por 2 szt
mąka 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: kurki po francusku

Kurki oczyszczamy i wkładamy na mocno rozgrzany tłuszcz podsmażamy razem z drobno pokrojonymi porami,skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Pod koniec duszenia dodajemy mąkę,koncentrat pomidorowy i wino,następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 14.06.2012 07:57
super
Krystyna32 14.11.2011 09:10
pyszne
novita26 06.06.2011 07:57
fajny pzrepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak