Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak wędzony z piwem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1
masło 0.5
piwo 300 ml
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak wędzony z piwem

Wieczorem przed planowanym wędzeniem nacieramy mięso mieszanką przypraw (sól, zioła prowansalskie, majeranek, bazylia, pieprz i co kto lubi) zarówno od wewnątrz i zewnątrz. Na drugi dzień rozpuszczamy masło, a następnie dolewamy do niego piwa. Naciagamy strzykawką a następnie przy pomocy igły wciskamy miksture w piersi i mięsnie na nogach. Wędzimy przez 4-5 godzin. Mięso po rozkrojeniu jest bardzo soczyste z rozkrojonych piersi wypływa jeszcze pozostałosć mikstury, mięso jest bardzo delikatne i aromatyczne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.08.2013 16:16
Ciekawy przepis
Juleczka20 10.10.2012 08:49
musi być wspaniałe
pacpaw 16.06.2011 11:20
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak