Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykarz z kaczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
tłuszcz
mąka
boczek wędzony 10 dkg
cebula
parówki cienkie 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
papryka mielona
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paprykarz z kaczki

Oczyszczoną kaczkę myjemy kroimy na kawałki szyję i skrzydełka możemy użyć do zupy,następnie posypujemy przyprawami i mąką i zarumieniamy na mocno rozgrzanym tłuszczu,skrapiamy wodą i dusimy do miękkości.Boczek kroimy w kostkę lekko go stapiamy dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy i łączymy z mąką,trochę zarumieniamy a pod koniec duszenia mieszamy z mięsem oraz z obranymi z osłonki i pokrajanymi w plasterki parówkami.Potem wlewamy śmietanę z koncentratem pomidorowym gotujemy i doprawiamy do smaku.Podajemy z ziemniakami,kluskami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.10.2011 10:29
uwielbiam kaczuchę.
Krystyna32 10.06.2011 09:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak