Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jabłka 1 kg
masło 1 łyżka
cukier puder do smaku
cynamon Prymat do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jabłkami

Gotowe ciasto francuskie lekko obsypujemy mąką i rozwałkowujemy delikatnie. Ciasto wkładamy do formy na tartę. Nakłuwamy widelcem i wkładamy do lodówki na 30 min. W tym czasie obieramy jabłka, kroimy na małe cząstki i podsmażamy z cukrem i cynamonem. Jabłka układamy na ciasto. Wierzch przyozdabiamy pokrojonym w cienkie plasterki jabłkiem. Na wierzch smarujemy rozpuszczonym masełkiem, posypujemy cukrem i cynamonem. Pieczemy przez 30 min w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.11.2013 19:17
pyszny deser
Krystyna32 07.06.2013 18:47
bardzo lubię
aisza1 27.03.2013 16:44
mniam mniam
Ada-Gaba 22.03.2013 06:46
ale pyszności
Katarzyna59 24.06.2012 16:32
supcio
[email protected] 10.06.2012 09:18
super tarta
Marta1986 17.12.2011 16:32
super
Ewelina47 10.12.2011 14:19
pyszotka
Robert10 14.11.2011 11:44
super
jasiek 26.10.2011 08:47
dobra
jasiek 26.10.2011 08:47
dobra
jasiek 26.10.2011 08:47
dobra
ElizaT 30.09.2011 09:05
pycha
smakoszek 12.09.2011 10:29
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak