Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane roladki schabowe z fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
oliwa
ocet balsamiczny
sos sojowy
pieprz
tymianek
feta

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane roladki schabowe z fetą

Połączenie schabu, fety i ciasta francuskiego wydało mi się nader kuszące;)

Mięso pokroić w cienkie plastry i wrzucić do marynaty. Proporcje nalezy ustalic sobie samemu w zaleznosi ile miesa mamy i jak bardzo lubimy takie połaczone smaki. Ja probowałam składniki marynaty, mieszałam az uzyskałam to co mi odpowiadalo. Miałam tylko 3 roladki. Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszyć delikatnie mięso z marynaty i przygotować farsz. Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki). Wymieszać z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodać dowolnych przypraw. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nałożyć farsz, i miąsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku. Następnie zawinąć z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego. Resztą jajka posmarowłam ciasto francuskie. Roladki wrzucić do piekarnika rozgrzanego do 200 st. na jakies 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 15.06.2011 22:32
coś dla mnie ;-)
Sarenka 03.02.2011 15:44
Od czasu do czasu robie roladki schabowe, jednak z ciastem francuskim nie próbowalam. Wyglada pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak