Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka pęczek
szczypiorek
koperek
ziemniaki 3
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Zupkę robi się bardzo szybko, potrzeba mniej niż 30 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostke, zalewamy wdoą wsypujemy pół łyzeczki soli i nastawiamy na gazie. W tym czasie kroimy w grube kawałki wcześniej umyty szczypiorek, koperek i oczywiscie botwinkę. Kiedy ziemniaki zaczną sie gotować wrzucamy całą zieleninę i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. kiedy warzywa są miękkie podajemy, możemy zabielić śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 17.05.2012 08:09
świetna zupka :)
tomosatomos 07.04.2012 18:06
fajna
Małgorzata106 24.03.2012 19:41
pyszna
Mysiunia 04.06.2011 19:22
miałam niedużo botwinki, a w dodatku zapomnialam dodać kwasku:) jednak w smaku była na prawdę wyśmienita:) to moja ulubiona zupka i juz nie mogłam się doczekać aż ją wreszcie zrobię:)
SmacznaPyza 04.06.2011 17:31
Mysiunia, a co ona taka bledziutka?! :-) ja uwielbiam taką wiosenną zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak