Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brązowe jaja na twardo

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
sos sojowy 1 szkl
papryka mielona 0,5 łyżeczki
cukier do smaku
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Brązowe jaja na twardo

Zagotuj sos sojowy z papryką i cukrem, wyłóż obrane jaja, wlej wódkę, przykryj i gotuj około 10 minut, po czym zostaw w wywarze do ostygnięcia.
Podawaj przybrane majonezem i posypane szczypiorkiem. Możesz je też użyć do dekoracji półmisków z wędlinami. Jaja mają piękny brązowy kolor i słono-ostry smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak