Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka krajana do rosołu lub bulionu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 6 dag
natka pietruszki 2 łyżeczka
woda 1 l
sól szczypta
kasza krakowska (gryczana) 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka krajana do rosołu lub bulionu

Wodę doprowadzić do wrzenia, dodać nieco soli, usiekaną drobno natkę pietruszki, masło i powoli wsypywać kaszkę, cały czas mieszając trzepaczką do sosów, aby nie powstawały grudki. Gotować kilka minut aż kaszka zgęstnieje, szybko wykładać na płaskie półmiski, wygładzając drewnianą łopatką moczoną w zimnej wodzie i pozostawić na 1 godzinę, aby kaszka stężała po czym pokroić ostrym nożem w równiutkie kostki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak