Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń barania ziołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec barani bez kości 3kg
czosnek 3ząbki
tymianek łyżeczka
rozmaryn łyżeczka
cząbr łyżeczka
bazylia łyżeczka
szałwia łyżeczka
sól
smalec 2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania ziołowa

Umyte mięso zbić wałkiem i natrzeć mieszaniną ziół ,soli i roztartego czosnku.Zostawić na 3godz w chłodnym miejscu.Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze ,skropić winem i wstawić do gorącego piekarnika piec 2godz.polewając sosem powstałym w czasie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak