Precelki z makiem

Precelki z makiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    30 dkg
  • masło

    10 dkg
  • margaryna

    5 dkg
  • mak

    3-5 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • jajko

    1
  • żółtko surowe

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać masło, margarynę, posiekać nożem, mieszając z mąką. Dodać żółtka, jajko, mak i przesiany cukier. Zagnieść szybko ciasto i zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na 10 minut. Formować wałeczki o średnicy ok. 1 cm, kroić na kawałki długości 10-15 cm. Zwijać w ósemki, smarować jajkiem, piec w gorącym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

15.08.2011 08:50
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat