Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki rybne z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1/2 kg
mleko 1/2 szklanka
bułka czerstwa 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
jaja 2 sztuki
włoszczyna 1 pęczek
ziele angielskie 3 ziarna
koperek 1 łyżka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki rybne z warzywami

Włoszczyzne gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela ang. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i razem z ryba mielimy. Do masy dodajemy jajka, posiekany koperek, doprawiamy. Masę wyrabiamy i formujemy pulpeciki. Wkladamy je do odcedzonego wywaru i gotujemy na małym ogniu. Odcedzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.09.2011 00:29
Muszę kiedyś zrobić takie pulpeciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak