Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy
jajko 2
bułka
natka pietruszki 3łyżki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
masło 2łyżki
wątróbka cielęca 15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy po polsku

Przygotować nadzienie:żółtka utrzeć z masłem na jednolitą masę.Namoczoną i odciśnietą w mleku bułkę i wątróbkę przepuścić przez maszynkę ,wymieszać z masłem i żółtkami.Dodać natkę,sól,pieprz,gałkę i ubitą pianę z białek,wymieszać.Umyty i osuszony mostek natrzeć solą ,oddzielić z jednej strony grubą skóre od żeber nie przecinając do końca i nadziać otwór przygotowanym farszem ,dokładnie zaszyć.Mostek ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze ,obłożyć plasterkami masła ,wstawić do gorącego piekarnika .piec 80min,polewając masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak