Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowy placek z bezami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 3/4 szklanka
mąka 3/4 szklanka
jaja 5 sztuk
kakao 3 łyżki
ocet 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
Krem:
masło 1 kostka
jaja 6 sztuk
cukier 6 łyżek
bezy
truskawki 30 dag
Polewa:

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy placek z bezami

Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Żółtka ucieramy z octem, dodajemy kakao i proszek do pieczenia. Łączymy ze sobą mase i pianę i pieczemy biszkopt.
Krem: jaja ubijamy z cukrem na parze, studzimy i dodajemy utarte masło. Miksujemy, dodajemy truskawki i ucieramy. Biszkopt przekrawamy wzdłuż, smarujemy połową kremu, \"wciskamy\" biszkopty i przykrywamy drugą warstwą kremu. CAłośc przykrywamy biszkoptem. Polewamy polewą wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/139901/polewa-kakaowa.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak