Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z mięsa mielonego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 30 dkg
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
przyprawa do zup w płynie 4 łyżki
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z mięsa mielonego

Mięso wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą, przyprawą w płynie, pieprzem, jajkiem i bułką tartą. Wyłożyć do wysmarowanej olejem foremki w kształcie babki. Docisnąć mięso. Piec ok.40 minut. Wyjąć z foremki, posypać serem i wstawić do mikrofalówki na ok.1 minutę (aż ser się stopi).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia03 30.01.2014 06:21
Pomysł podania rewelacyjny :)
adelajda 11.08.2013 07:36
super pomysł
Ada-Gaba 04.10.2012 09:03
rewelacyjny pomysł
Wafelek2601 18.01.2012 00:29
super pomysł
octo 03.01.2012 00:16
ciekawy przepis:)
pacpaw 23.11.2011 21:20
to mnie teraz zamurowało :o) Lubię takie zaskakujące przepisy!
Marlena/Kinia 22.11.2011 16:06
niezłe
LuKaSz4761 06.10.2011 07:47
super przepis na pewno skorzystam pozdrawiam
Weronika_eM 04.06.2011 19:30
fajna babka
Henryka2 04.06.2011 12:31
Ciekawy pomysł! Ładnie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak