Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z polędwiczką wieprzową, papryką i kiełkami fasoli mung

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 3 woreczki
polędwica wieprzowa 350 g
papryka zielona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
kiełki fasoli mung garść
Pieprz biały mielony Prymat
sos sojowy 5 łyżek
olej sezamowy 1/4 łyżeczki
oliwa
przyprawy sól, pieprz, curry, przyprawa 5

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z polędwiczką wieprzową, papryką i kiełkami fasoli mung

Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

Polędwiczkę kroimy w cienkie paseczki, marynujemy w 2 łyżkach sosu sojowego, oleju sezamowym i pieprzu - odstawiamy najelpiej na 1-2 godziny (najlepiej zrobić rano).

Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki, cebilę w kostkę, dymkę siekamy.

W woku rozgrzewamy 2 łyzki oliwy, dodajemy pojedynczo paki mięsa smażymy ok 3-4 minut, dodajemy cebulkę, smażymy następne 2 minutki , na koniec paprykę, kiełki, zieloną część dymki i smażymy jeszcze 3-5 minut.

Na koniec dodajemy ryż, przyprawiamy, polewamy jeszcze 3 łyżkami sosu sojowego (można więcej:)), podsmażamy. Dekorujemy zieleniną. Danie gotowe - szybko i smacznie:) Polecam!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 02.03.2012 13:13
lubię takie smaki
Agnik 25.12.2011 10:05
super
aguus 04.08.2011 21:49
Prezentuje się wyśmienicie!
Olaa 10.06.2011 21:09
ciekawe jak smakuje
Agnieszka_B 05.06.2011 11:58
Ciekawa jestem takiego połączenia smaków, bo wygląda znakomicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak