Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z polędwiczką wieprzową, papryką i kiełkami fasoli mung
Polędwiczkę kroimy w cienkie paseczki, marynujemy w 2 łyżkach sosu sojowego, oleju sezamowym i pieprzu - odstawiamy najelpiej na 1-2 godziny (najlepiej zrobić rano).
Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki, cebilę w kostkę, dymkę siekamy.
W woku rozgrzewamy 2 łyzki oliwy, dodajemy pojedynczo paki mięsa smażymy ok 3-4 minut, dodajemy cebulkę, smażymy następne 2 minutki , na koniec paprykę, kiełki, zieloną część dymki i smażymy jeszcze 3-5 minut.
Na koniec dodajemy ryż, przyprawiamy, polewamy jeszcze 3 łyżkami sosu sojowego (można więcej:)), podsmażamy. Dekorujemy zieleniną. Danie gotowe - szybko i smacznie:) Polecam!!!