Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp zapiekany z boczkiem i ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 70 dag
boczek wędzony 20 dag
masło 1 łyżka
ziemniaki 11/2 kg
cebula 1 sztuka
papryka 1/2 sztuka
pomidor 2 sztui
śmietana 1/2 szklanka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Karp zapiekany z boczkiem i ziemniakami

Rybę szpikujemy plasterkami boczku. Wstawiamy ją do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem. Na wirzchu i po bokach układamy plastry ziemnaków, cebuli, paprykę p[okrojoną w paseczki i pomidory w ósemkę. Doprawiamy. Polewamy roztopionym masłe. Zapieakmy około 1 godzinę, przed końcem zapiekania zalewamy całość śmietaną zaciągniętą mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 04.06.2011 10:02
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak