Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kostki do zupy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanka
masło 2 łyki
ser żółty 5 dag
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kostki do zupy

Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Ddoajemy jajka, masło, połowę sera żółtego startego na tarce. Solimy. Dobrze mieszamy i przekładamy na natłuszczoną blaszkę, wierzch posypujemy resztą sera. Pozostawiamy w nagrzanym piekarniku około 20 minut. Gdy przestygnie kroimy w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 04.06.2011 10:17
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak