Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowy deser majowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka niebieska 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
bita śmietana 2 sztuki
mleko 400 ml
kakao 1,5 łyżeczki
woda 1 łyżka
cukier 0,5 łyżki
margaryna 1/4 kostki
galaretka różowa 1 szt.
galaretka różowa 1 szt.
galaretka 1 szt. bursztynowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowy deser majowy

Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu (polecam dać troszkę mniej wody). Miskę wyłożyć folią i wlać galaretkę, gdy dobrze się zsiądzie wlać kolejną i czynność powtarzać z pozostałymi galaretkami. Gotową wyciągamy z miski i kroimy w kostkę. Wkładamy do pucharków. Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem i nakładamy na galaretkę.
Margarynę rozpuszczamy, dodajemy kakao oraz cukier i wodę delikatnie mieszamy, aż składniki się połączą. Gotową, letnią polewą dekorujemy deser. Ozdabiamy perełkami i cukiereczkami. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.01.2014 17:19
Co prawda styczeń mamy, ale deserek z chęcią bym zjadła;):)
IKrakowianka 21.12.2013 18:31
pyszny deserek
Seba 12.08.2013 15:34
piękny i smaczny
caralajna 24.09.2012 09:44
ale ładne
RenataZ-et 24.05.2012 12:32
śliczny
Wafelek2601 13.12.2011 07:44
rewelacja
Agnik 02.11.2011 14:03
super
alaaa 18.10.2011 12:23
słodyczy czar,,świetny deserek
banditka 11.06.2011 10:38
piekne :)
jolita 05.06.2011 07:47
mniam
Mysiunia 04.06.2011 11:11
piękny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak