Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 25 dag
cukier 25 dag
jaja 4 sztuki
rodzynki 7 dag
rum 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy stopniowo jaja, mąkę, proszek do pieczenia. Dodajemy pozostałe skłądniki, sparzone wcześniej rodzynki. Wyrabiamy masę i przelewamy ją do formy. Pieczemy około 1 1/2 godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 29.08.2011 20:48
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak