Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
buraki czerwone 1 kg
ocet 3 łyżki
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
kości schabowe 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Do garnka włożyć kość, obraną włoszczyznę i zalać wodą. Zagotować i osolić. Zebrać ścięte białko, dodać ziele i liście oraz obrane i pokrojone w plasterki buraki. Dodać ocet a by buraczki nie straciły koloru. Gotować do miękkości . Wyjąć wszystkie składniki, powstały wywar przecedzić, dodać majeranek i przyprawić do smaku. Można podawać z ziemniakami, uszkami czy makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 30.12.2012 17:15
uwielbiam barszcz
fictor123 08.08.2012 13:10
mniam
IlonaAlbertos 23.09.2011 21:39
Uwielbiam taki barszczyk z uszkami.
ankaryba 27.06.2011 23:20
uwielbiam taki;)
kate.500 18.06.2011 00:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak