Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag
jajko
masło łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Mój przepis na farsz: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/139652/farsz-do-pierogow-ruskich.html

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko dodać masło, sól i ciepłą wodę. Wyrobić ciasto. Podzielić na części rozwałkowac i wykroić szklanką krążki. Na każdy krążek nałożyć farsz, złożyć na pół, zlepić brzegi. gotować w osolonej i wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak