Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
szczaw 25 dag
śmietana
mąka
włoszczyzna
sól
pieprz
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować ok 40 miniut. Włoszczyznę obrać, pokroić i dodać do gotującego się mięsa. Dodać sól i pieprz. Szczaw drobno posiekać i dodać do wywaru. Gotować, zupę zaprawić mąką wymieszaną ze śmietaną. Zagotować. Zupę podać z jajkiem ugotowanym na twardo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.04.2013 18:14
pyszna zupka
anoosia 21.07.2011 13:16
juz tak dawno nie jadlam zupy szczawiowej...
caroline1983 07.06.2011 20:19
Ze świerzego szczawiu jest najlepsza
tatiana2 06.06.2011 10:08
Taka zupa kojarzy mi się z dzieciństwem. Mama ją gotowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak