Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z maślaków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
maślaki 1/2 kg
cebula 2 szt
masło lub margaryna 2 łyżki
mąka 1 łyżka
ziemniaki 4 szt
Makaron kolanka 3 łyżki
natka pietruszki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z maślaków

Grzyby oczyszczamy myjemy i kroimy w paseczki,cebulę obieramy drobno kroimy podsmażamy dodajemy grzyby i dusimy do miękkości pod przykryciem,na koniec oprószamy mąką.Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę zalewamy wrzącą wodą solimy i gotujemy,gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy przygotowane grzyby i makaron i razem gotujemy,następnie łączymy z posiekaną natką pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.07.2011 08:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak