Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka agrestowa z wanilią

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1 kg
spirytus 0,25 ml
cukier 40 dag
wanilia 1 laska
wódka 0,75 ml

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka agrestowa z wanilią

Dobrze dojrzały agrest przebierz, opłucz, osącz, odszypułkuj.
Wsyp do szklanego słoja, rozgnieć tak, by owoce popękały. Dodaj cukier, laskę wanilii i alkohol.
Słój zamknij, odstaw na miesiąc w jasne, ciepłe miejsce. Po tym czasie płyn zlej, przecedź, rozlej do butelek. Butelki zamknij, zalakuj, wynieś na pół roku w ciemne, chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 06.07.2013 08:39
lubię własne naleweczki
Zoso 30.12.2011 20:08
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak