Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w śmietanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
mąka 1,5 łyżka
śmietana 100 ml
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w śmietanie

pieczarki umyć pod bieżącą wodą szybko krajać w plasterki lub w kawałki zalać wrzątkiem tak aby były całe przykryte dodać drobno posiekaną cebulę i masło dusić na małym ogniu 30 minut kiedy pieczarki będą już miękkie doprawić przyprawami śmietanę wymieszać dobrze z mąką aby nie było grudek wlać do grzybów i wymieszać i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak