Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus rybny z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 i 1/2 kg
bulion warzywny
wino białe wytrawne 1 szklanka
cebula biała 2 szt.
rodzynki 1 garść
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mus rybny z rodzynkami

Cebule obierz, drobno pokrój. Razem z rodzynkami zalej winem (powinno je zakryć). Wstaw na noc do lodówki.
Rybę oczyść, ugotuj w całości w bulionie warzywnym. Odcedź, ostudź. Oczyść z ości, obierz ze skóry. Mięso zmiel. Dodaj rodzynki, połącz, zmiksuj.
Żelatynę namocz w małej ilości wody, rozpuść. Ostudź, wlej do masy rybnej, ponownie zmiksuj. Przypraw. Wlej do foremek, wstaw do lodówki. Gdy mus stężeje, delikatnie go wyjmij.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak