Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory z szynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 4 duże
szynki 4 cienkie
ser żółty 1 łyżka
masło 1 łążka
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
jajko 1 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pory z szynką

pory obieramy z zewnętrznych liści obcinamy korzenie i zielone części dokładnie myjemy zagotujemy wodę z masłem na wrzątek wrzucamy pory gotujemy 20 minut osączamy przestudzone pory owijamy plasterkami szynki spinamy wykałaczką otrzymane ruloniki panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanym z serem smażymy na mocnym rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor podajemy na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak