Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy keks

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
jajko 4 szt
mąka pszenna 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
pieczarki 25 dag
cebula 2 szt
żółty ser 10 dag
papryka czerwona 1 strąk
posiekana natka 2 łyżki
sól
olej
szynka 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy keks

CIASTO; żółtka oddziel od białek, utrzyj z masłem. Wsyp przesianą mąkę i proszek do pieczenia, połącz. Białka ubij, wsyp sól.Delikatnie wymieszaj z ciastem. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach, wędlinę pokrój w kostkę, paprykę oczyść pokrój w kostkę, cebulę obierz, posiekaj, pieczarki oczyść pokrój. Cebulę i pieczarki podduś na oleju. Ostudż, przełóż do ciasta, dodaj ser, paprykę i wędlinę, posyp natką, połącz, przypraw. Masę włóż do formy keksowej. Piecz 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 05.11.2011 21:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak