Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cietrzew pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cietrzew
słonina 20dag
zsiadłe mleko 2szkl
kwaśna śmietana szkl
sól
pieprz
masło łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat łyżeczka mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Cietrzew pieczony

Skruszałego,oczyszczonego i umytego cietrzewia włożyć do kamiennego garnka,zalać zsiadłym mlekiem i śmietaną i zostawić na noc w chłodnym miejscu.Wyjętą z mleka tuszkę zanurzyć na chwilę we wrzątku,natrzeć solą ,pieprzem i jałowcem,zostawić na 3godz.Naszpikować słoniną ,ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec 40min w nagrzanym piekarniku,często polewając tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak