Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2szkl
skórka otarta z pomarańczy
sok pomarańczowy łyżka
sól
kapusta czerwona główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta w winie

Umyć kapustę,drobno poszatkować ,włożyć do rondla,zalać czerwonym winem i gorącym rosołem,gotować na dużym ogniu bez przykrycia,aż płyn wyparuje.Gdy kapusta bedzie miękka i odparowana ,dodać skórkę i sok z pomarańczy,doprawić solą do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak