Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier żelujący
rum 50 l

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jagód

Owoce oczyść, opłucz. Mieszając, gotuj 3 min. Masę przełóż na gęste sitko i przetrzyj. Odmierz otrzymany sok. Przelej go do rondla. Wsyp odpowiednią ilość cukru(1kg na 1 l cukru)Mieszając, podgrzewaj, aż się rozpuści. Wlej rum. Przelej do słoików, uszczelnij.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.04.2013 18:03
pyszna galaretka
alaaa 14.06.2011 20:12
robię podobną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak