Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z masełkiem i bułką tartą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
mąka
sól
jajko
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z masełkiem i bułką tartą

Ziemniaki obierać i ugotować. Gdy wystygną przepuścić przez praskę. Dodać mąkę, jajko, sól i zagnieść ciasto.
Na posypanej mąką stolnicy uformować wałek i nożem pociąć na kopytka. Gotować w osolonej wrzącej wodzie. Masło rozpuścić na patelni. Polać nim kopytka posypać bułką tartą i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 20.12.2011 21:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak