Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka kukurydziana z dymką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 80 dag
Kukurydza z Puszki 1 op
dymki 4 szt
bulion drobiowy 3,5 szkl
woda 1 szkl
oliwa 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka kukurydziana z dymką

1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, cienko obierz ze skórki, a następnie potnij w grubą kostkę. Oczyść dymki, potnij je na kawałeczki. Połowę podsmaż na oliwie. Dodaj ziemniaki. Zalej bulionem oraz woda.
2. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 15-20 min.
3. Kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie, połowę wyjmij, a resztę zmiksuj razem z wywarem. Dodaj całe ziemniaki i kukurydzę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Posyp pozostałymi kawałeczkami dymki. Udekoruj natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.02.2014 07:23
pyszne smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak