Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z włoskiej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
kapusta włoska 1/2 główki
chrzan świeżo starty 1 łyżka
parówki cienkie 3 szt
śmietana 2/3 szklanki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny do smaku
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z włoskiej kapusty

Kapustę płuczemy i kroimy i zalewamy wrzącą woda,gotujemy.Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cząstki wkładamy do kapusty pod koniec gotowania razem z chrzanem,parówkami obranymi i pokrojonymi na plasterki.Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy chwilkę gotujemy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.08.2011 07:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak