Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki do barszczu z przepysznym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 1 sztuka
sól 3/4 łyżeczki
olej 1 łyzka
filet śledziowy solony 2 sztuki
grzyby suszone 10 dag
pieprz do smaku
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki do barszczu z przepysznym farszem

Z maki, soli, jajka, wody i oleju wyrabiamy ciasto. Walkujemy i wykrawamy krazki kieliszkiem od wodki.
Farsz:
Filet i grzyby mielimy i dodajemy do smaku pieprz.
Farsz nakladamy na pierozki i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z barszczem. PYCHA!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 03.06.2011 20:20
Jakie równiutkie - bardzo lubię pierożki z grzybami
Emilia22 03.06.2011 14:39
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak