Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowo-selerowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wowłowe 40 dag
cebula 2 sztuki
seler naciowy
pomidory 2 sztuki
bazylia 4 listki
por 1/2 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
olej
sól
pieprz
sos sojowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowo-selerowy

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy i obtaczamy w mące. Cebulę kroimy w plasterki, pomidory w kostkę, por w plasterki, Seler w niewielkie paseczki. Na patelini zrumieniamy mięso, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak