Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche łamańce z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
margaryna 25 dkg
jajko 1
śmietana 1/2 szkl
suchy mak 1 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche łamańce z makiem

Mak wymieszać z mąką, posiekać z margaryną, dodać jajko, sól, śmietanę. Wyrobić ciasto i rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Ułożyć na wysmarowanej blaszce, pokroić w kwadraty, nakłuć widelcem i upiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak