Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łódki z kiszoną kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka zielona 1 strąk
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
kapusta kiszona 40 dag
masło 1 i 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1 szklanka
kwaśna śmietana 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat
tłuszcz do formy
ziemniaki młode
żółty ser starty 10 dag
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Łódki z kiszoną kapustą

Ziemniaki wyszoruj, zalej posoloną wodą i gotuj 20 minut. Dymki i paprykę oczyść, potnij na kawałeczki. Kapustę dość drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzej masło, włóż kapustę i paprykę, chwilę razem podduś. Dodaj dymki i wlej bulion. Duś około 10 minut, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Ziemniaki odcedż, obierz, lekko natnij wzdłuż, uważając, aby się nie rozpadły. Ustaw je w posmarowanej tłuszczem formie. Na każdy nałóż porcję warzyw, posyp serem. Zapiekaj około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj z kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 05.08.2011 19:09
pycha
romanrafal
romanrafal 06.07.2011 16:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak