Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz podolski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 litry
buraki 6 szt
kasza jęczmienna 1/3 szklanki
mielone mięso z kaczki 10 dkg
ziemniaki obrane 4 szt
śmietana 2/3 szklanki
natka pietruszki
sól
pieprz
czosnek
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz podolski

Buraki oczyszczamy,płuczemy i zalewamy wrzącą wodą i gotujemy następnie odcedzamy studzimy i obieramy,ścieramy na tarce o dużych otworach.Kaszę płuczemy zalewamy wrzącą wodą,dodajemy zmielone mięso i gotujemy.Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki,następnie łączymy z buraczkami,śmietaną i posiekaną natką pietruszki gotujemy wszystko razem i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.06.2011 07:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak