Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 2kg
czosnek 8ząbków
pieprz
sól
masło 2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z czosnkiem

Obrany czosnek utrzeć na miazgę,zmieszać z solą,pieprzem i papryką.Sparzoną cielęcinę natrzeć czosnkową masą i zostawić na 4godz w chłodnym miejscu.Ułożyć w nasmarowanej tłuszczem brytfannie ,obłożyć plastrami masła i wstawić do gorącego piekarnika.Piec 80min,polewając masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 18.12.2011 19:36
super
Robert10 18.12.2011 13:26
wyśmienita
teresa18 06.12.2011 18:50
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak