Ziemniaki zapiekane w sosie smietanowo-jajecznym

Ziemniaki zapiekane w sosie smietanowo-jajecznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • śmietana

    200 ml
  • ser żółty

    200 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pietruszka

    2 łyżki
  • czosnek

    wg.uznania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ziemniaki najlepiej malutkie ugotować w mundurkach ok.10 minut.Obrać i przełożyć do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.Czosnek przecisnąć przez praskę,wymieszać z jajkami i śmietaną.Przyprawić pieprzem i solą.Polać poukładane w naczyniu ziemniaki,posypać startym serem i zapiekać w piekarniku ok.20 minut w 200 st.C. gotową potrawę posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

15.08.2013 20:44
Smaczna odmiana dla ziemniaków.

Seba

25.11.2012 11:18
super

misia53

24.10.2012 12:29
fajny pomysł

IZABELA29

24.02.2012 08:29
smacznie

ben-ka

22.02.2012 20:37
świetny przepis

smakoszek

22.10.2011 23:26
lubię takie zapiekanki

Krystyna32

22.07.2011 09:24
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat