Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe koperty cielęce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki cielęce 4 szt
musztarda 2 łyzki
jajko 1 szt
czosnek 6-8 ząbki
zioła świeże 2 łyżki
mąka 1 łyzka
piwo 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe koperty cielęce

Świeże zioła drobno posiekać.Z jajka,mąki i piwa zrobić rzadkie ciasto i wymieszać z posiekanymi ziołami.Mięso rozbić na cienkie kotlety,przyprawić pieprzem i solą.Na każdy ułożyć plastry czosnku i złożyć na pół.Można spiąć wykałaczką.Kotleciki obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron po ok.4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 21.11.2013 07:49
Zapowiada się apetycznie, szkoda tylko, że nie jest łatwo kupić cielęcinę.
Seba 02.06.2013 19:32
extra obiadek
Krystyna32 16.07.2012 14:58
extra
Ania67 07.10.2011 09:35
rewelacja
ben-ka 07.09.2011 09:40
ostatnio mam problem z kupieniem cielęciny,a przepis smaczny:)
IZABELA29 13.08.2011 11:02
pomysłowo
Sylwia56
Sylwia56 12.08.2011 18:04
super
Justa32 26.07.2011 22:28
pyszne
smakoszek 12.07.2011 20:13
extra smacznę
RenataZ-et 23.06.2011 23:25
bardzo lubię dodawać czosnek, więc taka cielęcina z czosnkiem musi wspaniale smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak