Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
mięso z kury 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
woda około 2 litry
natka pietruszki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Mięso opłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Zagotować. W międzyczasie opłukać i pokroić włoszczyznę, włożyć ją do gotującego się mięsa. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować na małym ogniu tak, żeby rosół tylko \" mrugał\" zdejmując szumowinę. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem, włożyć podpieczoną na palniku cebulę oraz zieleninę. Rosół podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.01.2014 21:43
zawsze smaczny
Wafelek2601 21.12.2013 06:22
uwielbiam rosół
IKrakowianka 25.03.2013 21:04
najlepsza tradycyjna zupa
jasiek 05.12.2011 21:42
NA PRZEZIĘBIENIE
pioge7 12.02.2011 10:53
uwielbiam tę zupę
Iwusia 01.07.2010 00:28
Uwielbiam rosół !! Mogłabym jeść go na okrągło :)
sylwiachmiel 14.06.2010 22:28
nasza tradycyjna zupa...zawsze smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak