TORT WIŚNIOWY

TORT WIŚNIOWY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukru

    8 łyżek
  • cukier waniljowy

    2 op
  • mąki pszennej

    8 łyżek
  • mąki ziemniaczanej

    2 łyżki
  • krem;masła

    1 kostka
  • cukru

    6 łyżek
  • kwaśnej śmietany

    7 łyżek
  • GALARETKI WIŚNIOWE

    2 szt
  • cukru pudru

    30 dag
  • soku zcytryny

    4 łyżki
  • kakao

    3 łyżki
  • wiśnie

    20 dag
  • lukier

    4 szt
  • białko

    4 szt
  • Ciasto:

    8 szt
  • jajka

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

CIASTO;
BIAŁKA UBIJAMY Z CUKREM, DODAJEMY ŻÓŁTKA I MĄKĘ Z PROSZKIEM, DZIELIMY NA PÓŁ I PIECZEMY 2 BISZKOPTY WYLEWAMY DO TORTOWNICY I PIECZEMY 30 MIN, STUDZIMY.
KREM;
MASŁO ROZTAPIAMY DODAJEMY CUKIER ŚMIETANĘ I GALARETKI, MIESZAMY AŻ SIĘ ROZPUSZCZĄ JEDNEGO BISZKOPTA PRZEKRAWAMY POŁOWĘ KRUSZYMY I MIESZAMY Z MASĄ I WIŚNIAMY, NA DRUGIEGO WYŁADAMY POŁOWE MASY PRZEKRYWAMY BISZKOPTEM,
LUKIER
BIAŁKA UBIJAMY Z CUKREM I SOKIEM AŻ ZGĘSTNIEJĄ 3/4 LUKRU SMARUJEMY WIERZCH I BOKI CIASTA RESZTĘ MIESZAMY Z KAKAO I ROBIMY ESY-FLORESY.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat