Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ratatuj

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

resztki wędlin 20 dag
cukinia 2 szt.
bakłażan 1 szt.
cebula biała 2 szt.
czosnek 3 ząbki
żółta papryka 1 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa
sól
cukier
Kminek mielony Prymat 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ratatuj

Bakłażan pokrój w plasterki, ułóż na sicie, posól, odłóż. Cukinie pokrój w plasterki, cebule w ósemki. Oczyszczone papryki pokrój na kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Przysmaż cebulę oraz pokrojone w kostkę resztki wędliny. Dodaj cukinię i paprykę, smaż 7 minut. Dołóż opłukane z soli, osączone bakłażany i smaż jeszcze 4 minuty. Dodaj koncentrat oraz czosnek. Przypraw solą, pieprzem, cukrem, ziołami prowansalskimi i kminkiem. Duś 15 minut pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 29.11.2011 21:26
dobre
irenka 26.10.2011 22:06
ciekawy przepis
Krystyna32 03.06.2011 13:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak