Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół drobiowy z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura 1 szt.
marchewka 120 gram
seler 100 gram
seler naciowy 80 gram
sól
wątróbki drobiowe 200 gram
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: rosół drobiowy z wątróbką

Warzywa oczyść, pokrój na kawałki. Kurę oczyść, podziel na porcje. Włóż do zimnej, osolonej wody. Dołóż połowę warzyw. Doprowadź do wrzenia, gotuj na wolnym ogniu przez ok. 3 godziny. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wątróbki drobiowe oczyść, umyj, zmiksuj.
Zmiksowaną wątróbkę przełóż do miski, wsyp bułkę tartą, dodaj czosnek, sól i pieprz. Wymieszaj na jednolitą masę. Gotowy rosół przecedź, dodaj resztę warzyw, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut. Z masy wątróbkowej uformuj wałeczki. Wrzucaj je do gotującego się rosołu. Gdy wypłyną na wierzch, do zupy dodaj posiekaną natką, ewentualnie dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 09.11.2016 06:22
pyszne danie
Ela15 19.04.2015 16:04
ciekawe połączenie
Jagódka77 26.03.2015 19:48
musi być pyszny
Agnieszka/picola 07.03.2012 19:24
fajne
mirosława4 09.06.2011 14:37
smaczny rosołek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak