Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany schabowy z kością......

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
pomidory 4 szt
mozzarella 100 gram
oliwa 2 łyżki
bazylia wg. uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany schabowy z kością......

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.Pomidory umyć i osuszyć.Mozzarellę i pomidory pokroić w grube plastry.Kotlety smażyć na oliwie z obu stron po ok. 4 minuty z każdej strony.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Na każdy położyć plaster sera,listki bazylii oraz plastry pomidora.Zapiekać ok.10 minut w 2000 st.C. Resztę pomidorów pokroić,wymieszać z cebulą i czosnkiem.Dusić na oleju 5 minut.Podawać ze schabowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 18.04.2013 20:32
super obiad,konkretny
ankaryba 09.04.2013 09:06
smaczny :-)
misia53 03.10.2012 14:31
iza , ale "prawdziwy" schabowy podaje się właśnie z kością .....
IZABELA29 14.09.2012 12:37
ja wolę bez kości
ben-ka 14.09.2012 10:09
u mnie to schabu z kością nie widać.
Krystyna32 29.07.2012 08:32
super
IZABELA29 11.09.2011 08:56
smacznie się zapowiada
smakoszek 12.07.2011 20:12
pyszne
MAR3STA 11.07.2011 22:53
świetne kptlety;)
RenataZ-et 06.07.2011 23:40
konkretny, super obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak