Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe bliny na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
mleko 400 ml
jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia
cukier puder 2 łyżki
drożdże suche 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bliny na słodko

1. Drożdże rozpuszczamy w 100 ml mleka, następnie dodajemy pozostałe składniki. Energicznie mieszamy, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. ciasto przykrywamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce, aby urosło.2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta, wlewamy na patelnię i lekko spłaszczamy. Bliny smażymy z obu stron. Odkładamy w ciepłe miejsce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 05.03.2014 00:15
bardzo fajne;)
Anna152 15.03.2012 05:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak