Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Desre śmietanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 10 łyżek
śmietanka 500 ml
jajko 8 szt
galaretka owocowa 1 szt
maliny świeże 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Desre śmietanowy

1. Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru. Białka i śmietankę ubijamy osobno, dodajemy po 3 łyżki cukru. Wkładamy do żółtek. Mieszając,wlewamy rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Wlewamy do salaterek. Odstawiamy do stężenia.
2. Owoce myjemy i osuszamy. Połowę wkładamy do małych pojemników. Zalewamy rozpuszczoną w 1/2l wrzątku i nieco ostudzoną galaretką. Gdy stężeje, pojemniki zanurzamy w gorącej wodzie, wyjmujemy i odwracamy. Galaretki wykładamy na deser. Pozostałe maliny miksujemy z resztą cukru. Polewamy deser.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.01.2014 08:47
pyszny deserek
RenataZ-et 28.02.2013 20:22
takie deserki są najlepsze! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak