Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 15 dag
Kwas cytrynowy Prymat 1/3 łyżeczki
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynada

1. Cytrynę starannie myjemy i osuszamy. Kroimy w bardzo cienkie plastry.
2. Wodę sodową zagotowujemy z 1/2 l zimnej wody, cukrem i kwaskiem w emaliowanym, nieobitym garnku. Przelewamy do kamionkowego garnka i studzimy. Dodajemy plastry cytryny. Podajemy z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.06.2013 09:12
świetny przepis
kate.500 28.05.2013 14:53
smaczny napoj
motomaniak 10.06.2011 11:52
lepsze bylo by bez tego kwasku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak